امکان رانت در بودجه‌ ۲۳۲ میلیارد تومانی مؤسسات فرهنگی غیرپاسخگو

به گزارش زحل نیوز- احمد بخشایش اردستانی به جزئیات لایحه بودجه ۱۳۹۴ کل کشور پرداخت و اظهار کرد: سقف بودجه سال ۹۴ با ۸۳۷ هزار و ۹۰۷ میلیارد تومان، ۴ درصد نسبت به بودجه ۹۳ افزایش یافته است.


زحل نیوز به نقل از ممتاز نیوز، نماینده مردم اردستان در مجلس، ادامه داد: حدود ۲۲۴ هزار میلیارد تومان از کل بودجه مربوط به هزینه‌های دولت در سال ۹۴ است که از این میزان،‌ دولت حدود ۷۱ هزار میلیارد از محل فروش نفت درآمد خواهد داشت که تقریبا یک سوم از ۲۲۴ هزار میلیارد تومان منابع عمومی دولت است.
وی با بیان اینکه “دو سوم باقی از بودجه ۹۴ از محل درآمدهای صادرات و مالیات است”، گفت: از ۱۵۳ هزار میلیارد تومان منابع عمومی دولت بیش از ۳۴هزار میلیار تومان از صادرات غیرنفتی به دست می‌آید و مابقی آن نیز از محل درآمدهای مالیاتی و فروش اوراق مشارکت تأمین می‌شود.
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس، مجموع درآمدهای دولت را از محل سه بخش عنوان و اظهار کرد: درآمدهای مالیاتی، دارایی‌های سرمایه‌ای -شامل فروش نفت- و واگذاری دارایی مالی -شامل سهام کارنجات، اوراق مشارکت، جرائم خسارات و نرخ تسعیر- سه منبع درآمدی دولت است.
بخشایش اردستانی، درآمد نفتی پیش‌بینی شده در بودجه امسال را ۷۷ هزار میلیارد تومان عنوان و گفت: این عدد در بودجه ۹۴ به ۷۱ هزار میلیارد رسیده است که حدود ۸ درصد کاهش یافته است.
به گفته این نماینده مجلس، بودجه جاری دولت در سال ۹۴ با ۶ درصد رشد نسبت به بودجه ۹۳، به ۱۶۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، همچنین بودجه عمرانی دولت برای سال ۹۴ را ۴۷ هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: سال گذشته این عدد ۴۱ هزار میلیارد تومان بود که در این سال، ۴۷۱ پروژه، اجرایی شد و سال آینده حدود ۷۰۰ پروژه را می‌توان اجرایی کرد.
وی با اشاره به سایر هزینه‌های دولت در بخش عمرانی، خاطرنشان کرد: دولت حدود ۷ هزار میلیارد تومان برای جمع‌آوری آب‌های مرزی اختصاص داده است که اقدام خوبی است.
بخشایش افزود: در بخش بودجه آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۹۴، رشد چندانی دیده نشده است که دلیل آن کاهش تعداد دانش‌آموزان است و تنها سه درصد افزایش یافته است.

افزایش حقوق کارمندان در سال ۹۴، ۱۴ درصد است
نماینده اردستان در مجلس با بیان اینکه “افزایش حقوق کارمندان در سال ۹۴، ۱۴ درصد است”، ادامه داد: همچنین افرادی که نظارت بر تولید گندم دارند و کسانی‌ که در سازمان فنی و حرفه‌ای تبدیل وضعیت شده‌اند، در سال ۹۴ به استخدام دولت درمی‌آیند.
به گفته بخشایش اردستانی، در بودجه ۹۴، ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی با وام ۱۵ میلیون تومانی لحاظ شده است که این میزان در شهرها حدود یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که در قالب وام‌های مسکن ارزان قیمت برای ساخت مسکن تخصیص می‌‌یابد.
وی اضافه کرد: همچنین یکهزار میلیارد تومان برای طرح‌های اشتغال‌زا، پنج‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های تولید گندم در نظر گرفته شد و این به واحدهای تولید نیز کمک خواهد کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه “در لایحه بودجه ۹۴، احداث هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه در کشور پیش‌بینی شده است”، گفت: همچنین بر اساس این لایحه باید ۳۰ هزار کیلومتر جاده ترمیم و ۹ استادیوم ۱۵ هزار نفری احداث شود.
بخشایش خاطرنشان کرد: سقف یارانه پرداختی به مردم در سال ۹۴ نیز حدود ۴۸ هزار میلیارد تومان خواهد بود و بودجه دفاعی کشور نیز حدود ۱۶ درصد افزایش یافته است.

انتقاد از تخصیص بودجه‌های میلیاردی به برخی مؤسسه‌ها بدون نظارت
نماینده اردستان در مجلس در ادامه به تخصیص بودجه‌های میلیاردی به برخی مؤسسه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اشاره و اظهار کرد: بودجه‌ای که در قالب جدول شماره ۱۷ در لایحه بودجه ۹۴ مانند روال سالیان گذشته در نظر گرفته شده است، حدود ۲۳۲ میلیارد تومان است که در این بین، سهم نهاد ریاست جمهوری حدود ۱۱۱ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۸۳ درصد افزایش پیدا کرده است. البته دولت توضیح داده که این افزایش، بابت بدهی‌های بر جا مانده از دوره گذشته به پیمانکاران و ساخت هتل‌هاست.
این عضو فراکسیون رهروان ولایت، بودجه تخصیص یافته در لایحه بودجه ۹۴ به مؤسسات فرهنگی که نام برخی از آنها در ذیل می‌آید، را اینگونه اعلام کرد:

فرهنگستان زبان و ادب فارسی ۱۱ میلیارد تومان
بنیاد ایران‌شناسی ۷ میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان
فرهنگستان هنر ۹ میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان
رسیدگی به ۲۰۰ پرونده تحریم دستگاه ۱۵ میلیارد تومان
مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ۸ میلیارد تومان
شورای عالی ایرانیان ۲۱ میلیارد تومان
مرکز مطالعات جهانی شدن ۹ میلیارد تومان
بنیاد سعدی ۴ میلیارد تومان
مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی‌(ره) ۱۴ میلیارد تومان
بنیاد دعبل خزاعی ۶ میلیارد تومان
مؤسسه تسنیم نور ۱۵ میلیارد تومان
مؤسسه تبیان یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان
بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) یک میلیارد تومان
بنیاد صدرا ۲ میلیارد تومان
مؤسسه اسرا ۸ میلیارد تومان
بنیاد غدیر یک میلیارد تومان
مؤسسه امام صادق (ع) ۲ میلیاردتومان
مرکز نشر معارف اسلامی ۵۲۵ میلیون تومان
مؤسسه مطالعات ایران اوراسیا -ایراس- ۳۱۵ میلیون تومان
دانشگاه قرآن و عترت اصفهان ۳۱۵ میلیون
شهرک مهدیه ۷۳۵ میلیون تومان
دانشگاه عدالت ۲ میلیارد تومان
مؤسسه ترجمان وحی ۵۲۵ میلیون تومان
مؤسسه پرتو ثقلین ۴۲۰ میلیون تومان

بخشایش اردستانی تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری در پیامی به همایش مبارزه با فساد تأکید کردند، باید کار عملی انجام داد نه اینکه تنها همایش و سمینار برگزار کرد، البته ما نمی‌گوییم که به این مؤسسات پول ندهند بلکه می‌گوییم پرداخت‌ها به این مؤسسات باید بر مبنای عملکرد باشد اما زمانی‌که پول به این مؤسسات و دستگاه‌ها داده می‌شود ولی نظارت وجود ندارد، رانت به وجود می‌آید.

وی ادامه داد: این مؤسسه‌ها هیچ گزارشی هم به مجلس ارائه نمی‌کنند. البته ما در دولت قبل هم نسبت به این موضوع اعتراض کردیم اما نتوانستیم کاری کنیم و اثری نداشت.
Previous
Next Post »