تسهیلات دستوری و بدون ضمانت بانک ها در پاکترین دولت «احمدی نژاد»

زحل نیوز- نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس گفت: زمانی که زمینه‌های مالی سنگین باشد، لغزش‌ها طبیعتا صورت می گیرد و مجازات‌ها فراموش می شود.


سید حمیدرضا طباطبایی با بیان این‌که فساد سوء اتسفاده اموال بانک‌ها و اموال بیت‌المال است، گفت: چنین مبالغ هنگفتی درفسادهای مالی و اقتصادی تنها درنظام بانکی ممکن است، چراکه در جاهای دیگر نه این مبالغ وجود داشته و نه کسی از آن خبر دارد.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد مطالبات بانک‌ها مطالبات ضمنی است به این معنا که تضمینات کافی برای بانک وجود ندارد و بیشتر پرداختی‌ها دستوری بوده است. جایگاه امروز روشن است و همه مفاسدی که تا امروز رخ داده به این موارد ارتباط دارد، والا مبالغی که به ازای تولید و یا درکارخانجات صنعتی پرداخت می شود با وجود تاخیر در بازپرداخت، باز هم در مجرای صحیحی هزینه می شود.
نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی به مطالبات بانک‌ها در دولت سابق اشاره و تاکید کرد: اگر به اعداد و ارقام این مطالبات نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که مطالبات دستوری بانک‌ها دراین دوره ها افزایش یافته است، تسهیلاتی که پرداخت آن‌ها با دستور بوده وبدون ضمانت‌های کافی پرداخت می شده است.
طباطبایی تصریح کرد: باید جلوی مطالبات دستوری گرفته شود. بانک مرکزی سقف پرداختی‌ها، چگونگی پرداخت، هزینه و برگشت آن به نظام بانکی را شفاف و توضیح دهد تا باب فساد از این طریق بسته شود.
وی افزود: تجربه کشورهای دیگر نشان می دهد که میزان استفاده آن‌ها از تسهیلات بانکی ۵۰ برابر ایران است اما میزان سوء استفاده و یا گرفتاری مالی آن‌ها حتی یک دهم ما هم نیست. سیستمی که درنظام های بانکی دنیا حاکم است افراد را نسبت به بازپرداخت وام‌ها مقید می‌کند و هیچ کس بالاتر از مقررات و دستورالعمل‌ها دستوری صادر نمی کند.
این نماینده مجلس در ادامه به بیانات رهبری انقلاب مبنی بر اینکه چه با سمینار و چه بدون آن مشکلات فساد باید حل شود، گفت: نکته قابل توجه این است که بانک‌ها، وزارت خانه‌ها، و مقامات بالادست بانکی باید دست به کار شوند و براساس مقررات دقیق عمل کنند.

نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه تجربه نشان می دهد افزایش مجازات هیچ تاثیری در پیشگیری ازفساد ندارد، خاطرنشان کرد: زمانی که زمینه‌های مالی سنگین باشد، لغزش‌ها طبیعتا صورت می‌گیرد و مجازات‌ها فراموش می شود. البته حضور دستگاه قضایی لازم بوده و مجازات‌ها هم باید انجام شود. اما اگر فکر کنیم با این اقدامات از فساد جلوگیری می شود خیر این‌گونه نیست.
Previous
Next Post »