۵۴۷ شهر ایران دچار بحران آب است

زحل نیوز- معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با توجه به بارش‌های پیش بینی شده در روزهای باقی مانده امسال و نیز فروردین واردیبهشت ۹۴ وهم‌چنین با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه احتمال کاهش تعداد شهرهای با تنش آبی درآینده وجود دارد.


به گزارش زحل نیوز به نقل از ایرنا، حمیدرضا جانباز گفت: سه شهر کشور شامل بندرعباس، سنندج و کرمان ازنظرتامین آب آشامیدنی در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی با بیان این‌که برنامه‌ای برای جیره بندی آب دراین سه شهر وهیچ نقطه‌ای ازکشور تاکنون پیش بینی نشده است، اظهار کرد: رویکرد وزارت نیرو این است که بتواند با استفاده از سایر روش‌ها اقدام به حل بحران کمبود آب دربرخی نقاط کشور کند.
وی گفت: قطع برخی انشعابات غیرضروری و تبدیل آن‌ها به بخش آب آشامیدنی، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی مردم درزمینه مصرف بهینه آب و جذب اعتبارات لازم ازجمله اقدامات و راه‌کارهای جایگزین جیره بندی آب خواهد بود.
جانبازازکاهش ۱۹ درصدی میانگین بارش‌ها درکشور خبر داد و گفت: تعداد شهرهای دچار تنش آبی در بدبینانه ترین حالت هم اکنون حدود ۵۴۷ شهر پیش بینی شده است.
وی افزود: با توجه به بارش‌های پیش بینی شده در روزهای باقی‌مانده امسال و نیز فروردین و اردیبهشت ۹۴ و هم‌چنین با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه احتمال کاهش تعداد شهرهای با تنش آبی درآینده وجود دارد.
معاون وزیر نیرو گفت: با تصویب مجلس شورای اسلامی و حمایت دولت ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای شتاب‌دهی در روند اجرای مجتمع‌های آبرسانی روستایی برای سال ۹۴ پیش بینی شده است.

نفس کویر به شماره افتاد؛ جنگل‌های کرمان تشنه‌اند
استان کرمان هرچند استانی بیابانی خوانده می‌شود اما ۱۱ درصد جنگل‌های کشور را درخود جای داده و خشکسالی و کمبود شدید آب ادامه حیات ۷۰۰ هزار هکتار از این جنگل‌ها را تهدید می‌کند.
به گزارش مهر، استان کرمان ۱۱ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده و گسترده ترین پهنه عرصه‌های طبیعی در کشور نیز به استان کرمان تعلق دارد که طبیعتی چهارفصل را در خود جای داده است ازبیابان گرفته تا کوهستان‌های گسترده و مراتع سرسبز و گلزارهای متعدد و جنگل‌های میوه وحشی در بافت و رابر تا بیابان‌های بی آب وعلف شمال استان کرمان. دراین میان کرمان۱۱ درصد جنگل‌های کشور را نیز درخود دارد که برخی ازگونه‌های جنگلی کرمان بکر و منحصر به فرد هستند که می‌توان به وجود بزرگترین ذخیره‌گاه پوشش عمانی در شرق و جنگل‌های انارشیطان درجنوب کرمان را نام برد. جنگل‌های گرمسیری کرمان شامل درختان گز، تاق، قیچ ، کُنار، کُهور، بادام کوهی واکالیپتوس است که به طورطبیعی دراین مناطق می‌رویند وجنوب و شرق کرمان را دربرگرفته‌اند جنگل‌های سردسیری نیز عبارتاز درخت بِنه، اَلُوک،گَوَن هستند در این میان گونه‌های بی‌نظیر و منحصر به فردی نیز در کرمان وجود دارد.
اما آن‌چه که هم اکنون در کرمان روی می‌دهد تاسف بار است حیات این جنگل‌ها دراستانی که یک درخت هم دارای ارزش بالایی برخوردار است به خطرافتاده و مهم‌ترین دلیل این معضل نیز خشکسالی است و به طبع خشکسالی آفات نیز دراستان کرمان رو به گسترش است. درحالی‌که این روزها مسئولان کرمانی برای تهیه آب شرب مردم نیز دغدغه جدی دارند طبیعتا کمتر به حفاظت از این جنگلها توجه می‌شود.
با این وجود دشمن نخست جنگل دراستان کرمان خشکسالی است و طبق آخرین آمار ۷۰۰ هزارهکتار از پهنه جنگلی کرمان درمعرض خطرجدی قرار دارد.

جنگل‌های کرمان باید حراست شوند
استاندارکرمان دراین خصوص با تاکید براهمیت اختصاص اعتبار لازم برای حفاظت از منابع طبیعی، گفت: ۷۰۰ هزار هکتار ازجنگل‌های کرمان درمعرض نابودی است.
علیرضا رزم‌حسینی هفته گذشته اظهارکرد: استان کرمان تقریبا ۱۱ درصد جنگل‌ها و ۱۰ درصد مراتع کشور را دارد. وی افزود: دراین استان ازسال ۹۰ تا امسال نزدیک به ۷۲ میلیارد تومان به حساب خزانه درآمد واریز کردیم ولی سهمی که به استان وارد شده کم بوده است. عرصه حفاظت از منابع طبیعی نیازمند اعتبار مناسب است، اگرهمان سهمی که استان کرمان به خزانه داده را به استان بدهند، ما حفظ منابع طبیعی را بهتر و بیشتر می‌توانیم انجام ‌دهیم.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه بدون وجود اعتبار لازم در زمینه حفاظت از منابع طبیعی شاهد نابودی این عرصه هستیم، گفت: ۷۰۰ هزارهکتار ازجنگل‌های ما در معرض نابودی است.
وی شعار و برنامه‌های شعاری را در زمینه رفع مشکل مردم بی‌اثر دانست و گفت: دولت باید کارنامه عملیاتی و واقعی به مردم نشان دهد و شعارهای تبلیغاتی را رها کند.

استاندار کرمان تصریح کرد: وقتی ما نتوانیم هیچ کار کاربردی انجام دهیم، خروجی مناسبی هم نمی‌توانیم داشته باشیم، دوران همایش‌ها و نمایش‌ها را باید رها کنیم و به کارهای عملی و مناسب بپردازیم.
Previous
Next Post »