توصیه های CIA به جاسوسان: ظاهر ژولیده و شلخته نداشته باشید

زحل نیوز، کیوان کاظمینی بروجردی- "ظاهر ژولیده و شلخته نداشته باشید و قبل از سفر پول نقد خرج نکنید." اینها توصیه های cia به جاسوسان خود در سفر به نقاط مختلف جهان بالاخص ایران است.


این دو مورد از توصیه هایی است که طبق تازه ترین افشاگری های پایگاه اینترنتی ویکیلیکس، در سند 15 صفحه ای منتشره سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) به جاسوسان و ماموران مخفی خود برای عبور از مرز کشورهای هدف گوشزد می کرد.
دو سند محرمانه متعلق به سازمان جاسوسی آمریکا که پایگاه اینترنتی ویکیلیکس منتشر کرده است متعلق به سال های 2011 و 2012 و جزو اسناد NOFORN (سری) طبقه بندی شده بودند که هیچیک از مسئولان یا ماموران سیا اجازه ندارد آنها را حتی با کشورهای دوست و متحد آمریکا در میان بگذارد.
این اسناد شامل یک رشته توصیه ها به ماموران مخفی و جاسوسان سیا برای عبور موفق از مرزها و مواجه نشدن با بازرسی های عمیق و کنترل های جدی در فرودگاهها و ایستگاههای مرزی کشورهاست.
برخی از این توصیه ها کاملا بدیهی هستند: جاسوسان و ماموران مخفی باید قبل از پرواز از خرید حتی یک بلیط یک طرفه با پول نقد خودداری کنند.
اما یکی دیگر از توصیه های سیا به جاسوسان خود که منطقی تر به نظر می رسد این است که وقتی با گذرنامه دیپلماتیک سفر می کنند مراقب باشند ظاهر ژولیده و شلخته نداشته باشند.
سیا در این سند توضیحات جالبی در خصوص ضرورت سفر جاسوسان خود از فرودگاه کامبوج و یا آتن به ایران و مدل گم کردن رد فعالیتهای خود در هنگام حضور و پول خرج کردن در ایران را مورد بررسی و تحلیل قرار داده و در خصوص طرح ویژه نظارت بر ایرانیان دو رگه در فرودگاه شیراز در سال 2009 و خطرهایی که جاسوسان آمریکایی در ایران با آن روبرو هستند هشدار داده است.
نکته جالب در این سند (صفحه 14) آن است که cia به جاسوسان خود هشدار داده فرض را براین بگذارند که در ایران و بالاخص در فرودگاه همه کارهای آنها ضبط می شود.
سیا به جاسوسان خود تذکر داده است که پیوسته ظاهر خود را با فعالیتی که ظاهراً انجام می دهند، تطبیق دهند.
مسئولان سیا در این سند ماجرایی را که برای یکی از جاسوسان آمریکا اتفاق افتاده است حکایت کرده اند: یک روز صبح ماموران امنیتی یکی از فرودگاههای اروپا به یکی از ماموران سیا مشکوک شدند و از میان انبوه مسافران او را برای بازجویی و کنترل بیشتر فراخواندند. اقدام ماموران امنیتی فرودگاه دلیلی نداشت اما بدون تردید لباس ژولیده ای که مامور مخفی پوشیده بود و با گذرنامه دیپلماتیک وی سازگاری چندانی نداشت، شک و تردید نیروهای امنیتی را برانگیخته بود.
اسباب و اثاثیه مامور سیا مورد بازرسی قرار گرفت تا مشخص شود که وی چیز مشکوک یا غیرقانونی حمل نمی کند. اقدامی که نتیجه داد زیرا مواد منفجره در وسایل وی پیدا شد. به رغم بازجویی های زیاد و دقیقی که از این مامور سیا صورت گرفت، وی از ادعای خود مبنی بر این که یک دیپلمات است، کوتاه نیامد و برای متقاعد کردن ماموران تاکید کرد که در زمینه مبارزه با تروریسم فعالیت می کند تا این که سرانجام مسئولان فرودگاه با ادامه سفر وی موافقت کردند.
بنابراین داشتن یک ظاهر آراسته، قابل قبول و منطبق با گذرنامه برای جلوگیری از نظارت و کنترل های عمیق و اجباری در گذرگاههای مرزی و فرودگاهها بسیار مهم است و ادامه سفر ماموران مخفی را تضمین می کند.
یکی از این دو سند سیا همچنین نشان می دهد که مسئولان آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا بیم آن دارند که مبادا در فرودگاههای اروپا کنترل بیومتریک از افراد دارای گذرنامه های آمریکا به اجرا گذاشته شود چرا که این روش می تواند خطر شناسایی جاسوسان آمریکایی را افزایش دهد و امکان مسافرت آنان را با هویت و مدارک جعلی دشوارتر کند.
اسنادی که ویکیلیکس روز یکشنبه درباره سازمان جاسوسی آمریکا منتشر کرد دومین بخش از سری اسنادی است که ویکیلیکس در این باره افشا کرده است.
به نوشته پایگاه ویکیلیکس، سیا در دوران ریاست جمهوری جرج بوش در برخی از کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا و سوئد آدم ربایی های متعددی مرتکب شده است. اسناد افشا شده نشان می دهد که سیا در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما نیز همچنان تلاش می کند جاسوسان خود را به طور غیرقانونی به کشورهای اتحادیه اروپا بفرستد و در این کشورها عملیات مخفی انجام دهد.

ویکیلیکس پیش از این نیز در سال 2010 بیش از 250 هزار پیام دیپلماتیک و 500 هزار گزارش نظامی محرمانه مربوط به آمریکا را منتشر کرد و روابط آمریکا را با بسیاری از متحدان این کشور به ویژه در اروپا تحت تاثیر قرار داد.
Previous
Next Post »