محمد ملکی در نامه به احمد شهید: داد ما را از این بیدادگران بستانید

زحل نیوز، دکتر محمد ملکی، فعال سیاسی مخالف حکومت جمهوری اسلامی در نامه‌ای به احمد شهید، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران، از وی خواست در کنار موضوعات دیگر به مساله‌ی ممنوعیت خروج از کشور فعالان سیاسی از جمله خود او رسیدگی کند.


آقای ملکی در این نامه که روز شنبه (۲۹ فروردین- ۱۸ اپریل) آن را منتشر کرده، با اشاره به دستور رفع ممنوع‌الخروجی قبلی‌اش در دی‌ماه ۱۳۹۲ نوشته که وقتی در آذرماه ۱۳۹۳ فرم‌های تمدید گذرنامه‌‌‌اش را پر کرد، تا ماه‌ها هیچ پاسخی به این درخواست دریافت نکرد تا این‌که پس از مراجعه به نهادهایی چون “زندان اوین” و “شعبه دادستانی” این زندان، “اداره کل گذرنامه”، “پلیس” و “دادستانی کل انقلاب” سرانجام روز دوازدهم اسفندماه در دادستانی انقلاب واقع در زندان اوین به وی گفته شد که مقامات “بالا” با صدور گذرنامه برای او موافقت نکرده‌اند.
نخستین رییس دانشگاه تهران بعد از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ با تاکید بر این‌که در سن ۸۲ سالگی، “توان فرار یا پنهان شدن” و هم‌چنین “قصد ماندن در خارج از کشور” را ندارد، هدف خود از این سفر را دیدار با فرزندش بعد از هفت سال دوری و شرکت در مراسم فارغ‌التحصیلی او عنوان کرده و افزوده است: «من انتقادات و نظرات خود را در داخل کشور به طور صریح و شفاف بیان می‌کنم و نقد و سخن نگفته‌ای ندارم که بخواهم در خارج کشور بگویم تا مقامات امنیتی و قضایی نگران آن باشند. درنتیجه، حاکمیت هیچ بهانه‌ای برای این حق‌کشی و ظلم آشکار ندارد
 وی در ادامه «تنها» دلیل محرومیت خود از خروج از کشور را «دگراندیشی و انتقاد صریح از حاکمان جمهوری اسلامی و فعالیت‌های حقوق بشری» دانسته و با اشاره به ممنوعیت بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی از خروج از کشور، از عباس امیرانتطام یاد کرده که بیش از ۳۵ سال است از سفر و دیدار با فرزندان خود محروم است.
محمد ملکی که سابقه‌ی چندین بار بازداشت و تحمل زندان را در دوران جمهوری اسلامی در کارنامه خود دارد، در پایان از احمد شهید خواسته تا به “دادخواهی”‌اش رسیدگی کند. او نوشته: «از شما می‌خواهم داد ما را از این بیدادگران بستانید و از دولت و مقامات ایران بخواهید که به این رفتارهای دور از قانون و انصاف و انسانیت با مردم خود پایان دهند و از نقض حقوق انسان‌ها دست بردارند

درخواست دکتر ملکی برای پیگیری ممنوعیت خروج از کشور فعالان سیاسی و حقوق بشری ایران از سوی گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در حالی صورت می‌گیرد که این گزارش‌گر از زمان انتصاب به این سمت در سال ۲۰۱۱، خود اجازه‌ی ورود به ایران را پیدا نکرده و جمهوری اسلامی از صدور ویزا برای وی خودداری کرده است. با این وجود، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، در ماه گذشته میلادی (۲۷ مارچ)، دوره‌ی ماموریت آقای شهید را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
Previous
Next Post »