زیباکلام: دولت توافق هسته‌ای را با تندروها سهیم شود

زحل نیوز- حسن روحانی بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری و به دست گرفتن سکان اداره کشور، سیاست خارجی و حل و فصل پرونده هستهای را در اولویت خود قرار داد. درست در همین حوزه منتقدان بیشترین حملات را به دولت صورت دادند.


زحل نیوز به نقل از فرارو، منتقدان دولت با اینکه از مسایل داخلی مانند تک خوانی زن‌ها در حوزه فرهنگ، استیضاح وزیر در حوزه دانشگاه و یا سوال از وزیر اقتصاد به خاطر عملکرد بانک مرکزی و... غافل نشده‌اند اما بیشترین تمرکز را معطوف سیاست خارجی کردند.
اما در هفته‌های اخیر با رواج بولتن سازی‌ها علیه وزیر ارشاد و عملکرد فرهنگی دولت بیش از دیگر مسایل مورد توجه این منتقدان قرار گرفته است و احتمال می‌رود که با گذر از مسایل سیاست خارجی به اصلیترین چالش دولت بدل شود.

زیباکلام: برای کاهش فشارها دولت در پیروزی هسته ای با منتقدان سهیم شود
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه و کار‌شناس مسایل سیاسی در گفت‌و‌گو با فرارو درباره چالشهای پیش روی دولت پس از توافق هستهای گفت: بعد از دستیابی به توافق هستهای با غرب، موج دیگری از مخالفت‌ها علیه دولت به راه می‌افتد که حوزه‌هایی غیر از سیاست خارجی را مد نظر قرار می‌دهد.
وی افزود: مسایل فرهنگی، اقتصادی و آزادی‌های مدنی از جمله این مسایل است.
به گفته زیباکلام مخالفان دولت برای اینکه نشان دهند توافق با غرب در حوزه سیاست خارجی به معنای کوتاه آمدن در عرصه‌های دیگر- در برابر غربی‌ها - نیست حتما سختگیری‌های بیشتر در عرصه آزادی‌های مدنی و مطبوعاتی را دستور کار قرار می‌دهند.
زیباکلام در پاسخ به این پرسش که راهکار مناسب برای رهایی از این فشار چیست و دولت چگونه باید این انتقادات را پاسخ دهد؟ گفت: بهترین کار این است که آقای روحانی و همکاران وی در عرصه دیپلماسی، توافق به دست آمده در عرصه هستهای را با منتقدان خود سهیم کند.
این استاد دانشگاه در توضیح بیشتر این امر گفت: اگر این توافق به عنوان پیروزی مهم دولت تصویر شود حتما با واکنش مخالفان همراه شده و تلاش می‌کنند که کام دولت را بعد از این پیروزی تلخ کنند اما اگر خیلی محافظه کارانه، توافق هستهای به عنوان یک پیروزی در نتیجه سال‌ها تلاش و مقاومت تصویر شود شاید بتوان از حجم آتشی که قرار است روی سر دولت ریخته شود کاست.
به گفته وی بهتر است که دولتی‌ها پیش قدم شده و از این دستاورد مهم به عنوان پیروزی مهم نظام – حاصل تلاش همه نیرو‌ها و دولت‌های گذشته - یاد کنند زیرا افراطیون در غیر این صورت با اعمال سخت گیری در عرصه‌های سیاست داخلی نخواهند گذاشت که آب خوش از گلوی دولت پایین رود.

غرویان: دولت اتاق فکر تببین مسائل فرهنگی تشکیل دهد
آیت الله محسن غرویان، مدرس حوزه علمیه قم نیز در گفت‌و‌گو با فرارو مسایل فرهنگی و اقتصادی را دو موضوع مهم در عرصه داخلی دانست که احتمالا بعد از توافق هستهای به محور انتقادات افراطیون علیه تبدیل می‌شود.
وی گفت: با توجه به اینکه مسایل اقتصادی هنوز هم محل مناقشه میان دولت قبل و دولت یازدهم است و شاهدیم بحث‌های حوزه نفت و طرح استیضاح آقای زنگنه نیز مطرح است به نظر می‌رسد که مسایل اقتصادی یکی از اصلیترین موضوعات مورد توجه منتقدان دولت باشد.
غرویان افزود: مسایل فرهنگی و انتقادات وارد بر این حوزه نیز مساله دیگری است که حتما در آینده بیشتر بر آن تاکید می‌شود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه راهکار مورد نیاز دولت برای مقابله با افزایش انتقادات این حوزه چیست، گفت: مقوله فرهنگ نسبتا مبهم است و می‌بینیم که انتقادات کنونی به خاطر همین ابهامات مطرح می‌شود لذا اگر دولت شفاف سازی در این زمینه را در اولویت قرار داد بخشی از مشکلات حل خواهد شد.
مدرس حوزه علمیه قم در خصوص نیاز به تقویت کانال‌های ارتباطی بخش فرهنگی دولت و مراجع تقلید نیز گفت: اکنون دفتر ارتباطات دولت با حوزه و روحانیت فعال است اما نیاز است که با تشکیل اتاق فکر و برگزاری جلسات منظم به وظیفه تبیین مسایل فرهنگی را به عهده بگیرد.
به گفته وی این اتاق فکر نقش مهمی در شفاف سازی مسایل فرهنگی خواهد داشت و از موج انتقادات به دولت می‌کاهد.

نگاهی به عملکرد و رفتار سیاسی مخالفان دولت در یک سال و نیم گذاشته نشان می‌دهد که تصور سکوت آن‌ها بعد از توافق هستهای خیلی آرمانگرایانه‌تر از آن است که محقق شود لذا ضروری است که دولتی‌ها از هم اکنون چالش‌های احتمالی آینده را شناخته و راهکار مناسبی برای مقابله با آن بیابند.
Previous
Next Post »