حق مالکیت و حاکمیت مردم بر ذخایر و سرمایه های مملکت و منافع حاصله (نفت، معادن و ...)

حق مالکیت و حاکمیت مردم بر ذخایر و سرمایه های مملکت و منافع حاصله (نفت، معادن و ...)


الف) سهیم بودن تک تک افراد در منافع و درآمدهای سرزمین مادری
- "من ملک شیئا ملک منافعه" (قاعده فقهی) هر کس صاحب [و مالک] چیزی باشد، مالک منافع آن نیز هست.
حرمت ماله کحرمت دمه" (قاعده فقهی) سرمایه و اموال آحاد ملت همانند خون آنها محترم و مقدس است؛ لذا به دور ریختن خودسرانه بیت المال در استان‌های سوریه و عراق و لبنان و بحرین و... به نوعی قتل عام بی صدای مردم ایران محسوب می‌شود!
- "عدم النفع الذی قتضه [یقتضیه] القانون ضرر" (قاعده فقهی) محروم ساختن مردم از نفعی که بطور طبیعی و یا قانونی به آنها می رسد، ضرر به حساب می‌آید.
بر طبق قواعد فوق، هر ملتی به عنوان صاحب ثروت ها و ذخایر ارضی و بحری سرزمین خویش حق دارد از منافع و سود حاصل از آنها بهرمند باشد.

ب) منع دریغ کردن از ملت برای کمک به ممالک دیگر
- "القرب یمنع البعد" (قاعده فقهی) اسلام راضی نیست که حکام برای برقراری پیمان‌های سیاسی باب میل خویش، از بیت المال مردم ریخت و پاش نمایند؛ فقه اصیل به ولی‌فقیه مجوز نداده که ثروت های ایران را سرازیر دیگر ممالک و گروه‌های تروریستی نماید؛ اینها نوعی سرقت است که تحت نام انفاق صورت میگیرد!
چگونه می توان پذیرفت عایدات مربوط به ثروت‌های طبیعی این مملکت یا به خاطر بی کفایتی و بی تدبیری حیف و میل شوند و یا خرج توسعه‌طلبی نظامی و ماجراجوئی گردند؟

قاعد فقهی مذکور در ماده 863 قانون مدنی حکومت به اصطلاح جمهوری اسلامی آمده ولی با مصادیق محدود در باب ارث و میراث، نه در معنای مهمی که آیت‌الله بروجردی به آن تاکید کرده!
Previous
Next Post »