فقر زدائی و اشتغال زائی وظیفه عمومی

فقر زدائی و اشتغال زائی وظیفه عمومی


یکی از وظایف اصلی تمامی حکومت ها به ویژه مدعیان مذهبی آن است که شرایط کسب و کار و رونق اقتصادی را برای جامعه تحت مدیریت خویش فراهم کنند تا همه اقشار مردم بتوانند از اشتغال و درآمد سالم برخوردار شوند.
- "لا دین لمن لا معاش له" و "من لا معاش له، لا معاد له" جوامعی که وضع معیشت آنها خراب است، دین و آخرتشان نیز ویران است!
- "الفقر اشد من القتل" (جامع الخبار، ص 299، حدیث 816) نداری و بی پولی، بسان خنجری است که هر ثانیه بر بدن فقرا فرو می‌رود!
- "القبر خیر من الفقر" (اصول‌کافی ، ج 8 ، ص 21) مولا علی فرمود که قبر برای فقیر راحت تر است از زندگی در شهر و دیار خویش!
- "الفقر سواد الوجه فی الدارین" (روضه المتقین مجلسی، ج 6، ص 448) حکومتی که اکثریت مردم آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند ملت خویش را در دنیا و آخرت رو سیاه کرده!
- "الفقر الی اشد من نار نمرود" (میزان الحکمه، ج 7، ص 505) پیامبر خبر داد که ابراهیم خلیل فرمود فقر برای من بدتر از آتش نمرود است! این کلام یعنی گردانندگان مملکت ثروتمندی چون ایران که اکثر رعیت آن فقیر شده اند از نمرود ظالم تر و پست ترند!
- "قال الله بعزتی و جللی ما خلقت فی السماء و الارض اشد من الفقر" (ادامه منبع قبلی) خداوند قسم خورد به عزت و جلال خویش که در همه اجزای آشکار و پنهان آفرینش، درد و عذابی بدتر از فقر و نداری وجود ندارد! از این سخن نیز اینطور برداشت می‌شود رژیمی که بیشترین فقر و فلکت را برای مردم آورده، نه تنها حق ندارد ادعای الهی و اسلامی بودن کند بلکه باید آنرا در بالاترین رده خدا ستیزی قرار داد.

توضیحات بیشتر: پیام آیت‌الله بروجردی در حل بحران اقتصادی جهانی در سال 2009: "اقتصاد، مهمترین موضوع انسان است؛ چرا G20 بخشی از پیام ایشان به مناسبت اجلاس سران که اگر موارد مالی گریبانگیر بشر شود، مجالی بر معنویات پیدا نمی‌کند و اصول مادیات حرف اول را در گرایشات توحیدی می زند... باید از قابلیت‌های طبیعی و انسانی در تمامی مواردش بهره گرفت. برای مقابله با ورشکستگی ها از همه فرضیه ها، اگر چه مخالف با اندیشه های ما باشد بهره بجوئیم و تجربیات اقتصادی گذشتگان را از نو مرور کنیم و تئوری‌های ناموفق را بررسی نمائیم و شرایط گذشته کاری و مالی را در همه مکتب‌های حاکم بر ممالک ارزیابی کنیم. ممکن است حلقه های مفقوده ای در ساختارهای رژیم های سیاسی در قطب‌های مختلف جهان پیدا شود که گره کور کنونی را باز کند. باید به یک اتحاد بزرگ بین‌المللی برای خروج هرچه سریعتر از چنین باتلقی دست بزنیم و بدون در نظر گرفتن عقائد و سلیق شرقی و غربی، بشریت را مدد نمائیم.

من در آغاز سال مسیحی، آرزوی دنیائی آباد و اقتصادی زیبا و کارگشا را برای خواهران و برادران خود در تمامی نقاط جهان دارم و از حضرت مسیح می خواهم تا دنیای کنونی را برکت دهد و ریشه های تبعیض و ستم و خودکامگی و فقر را از بین ببرد و هرگز ناله ای از گرفتاری برنخیزد." (بام آزادی، 2009/04/01.(
Previous
Next Post »