چرا رسیدگی به پرونده اختلاس۳۰۰۰ میلیارد تومانی متوقف شده است؟

زحل نیوز، کیوان کاظمینی بروجردی- از سرنوشت پرونده اختلاس کلان مالی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی هم‌چنان اطلاعی در دست نیست.


به گزارش زحل نیوز به نقل از سحام، این پرونده با اعدام «مه آفرید امیرخسروی» متهم ردیف اول اختلاس کلان مالی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی به سکوت کشیده است و با انتصاب بازجوی این پرونده به سمت «مدیرکل حراست بانک سپه» گردش قضایی - امنیتی این پرونده عملا متوقف شده است.
«سیدحمید پورمحمدگل سفید» به عنوان «سرخط» مفاسد مالی در چهار دولت اخیر در ایران یاد می‌شود. وی در چهار دولت اخیر در ایران دارای مناصب بالایی در بانک مرکزی جمهوری اسلامی بوده است، وی در دوران محمود احمدی نژاد نیز به سمت قائم مقام بانک مرکزی منصوب شد و هم اکنون نیز در معاونت برنامه ریزی و توسعه نیروی انسانی رئیس جمهور حسن روحانی، معاونت آقای نوبخت را برعهده دارد.
از وی به عنوان متهم ردیف دوم پرونده اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی یاد می شود.

مرد رازآلود پرونده اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی کیست؟
 یکی از مردان رازآلود این پرونده، کسی نیست به جز «سیدحمید پورمحمد گل سفید» قائم مقام وقت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران. فردی که به گفته شاهدان و مطلعان در اغلب معاملات بزرگ اقتصادی و انتصابات بانکی دست دارد و اغلب جابجایی‌های درون بانک مرکزی و بانک‌های کشور با نظر او انجام می‌شود و اوست که تبدیل به مافیای پشت پرده فعالیت‌های بانکی در ایران شده است. تا جایی که با اراده وی تعداد از نمایندگان مجلس، علیه تنها مدیربانکی که از نیروهای وی نیست یعنی همتی، مدیر بانک ملی تومار می‌نویسند و از وزیر بابت اقدامات وی و برای اعمال فشار طرح سوال می‌کنند، این در حالی‌ست که حتی فرمان رهبری جمهوری اسلامی درخصوص پایان تصدی‌گری بانک‌ها و واگذاری بنگاه‌های اقتصادی بانک‌ها با نظر وی بی‌عمل می‌ماند.
 محمود خاوری که هم‌اینک فراری بوده و معضل بزرگی برای دستگاه‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایجاد کرده است از نیروهای شماره یک حمید پورمحمد گل سفید می‌باشد.
در زمان حضور اولیه خاوری در کانادا پس ازعزل از مدیریت بانک سپه، یکی از نمایندگان کنونی مجلس با نظر «پورمحمدگل سفید» به کانادا رفته و خاوری را به ایران باز ‌می‌گرداند و با خاوری با سفارش مستقیم پورمحمد به عنوان مدیرعامل بانک ملی معرفی می‌شود.
 توقف رسیدگی به پرونده اختلاس کلان ۳۰۰۰ میلیارد تومانی درحالی اتفاق می‌افتد که «محمودرضا خاوری» وکیلی به نام «جواد الله قدمی» درایران دارد و قوه قضائیه می‌تواند با احضار وکیل خاوری به دادگاه، مراحل دادرسی و رسیدگی به این پرونده را ادامه دهد؛ اتفاقی که در قوه قضائیه و پیمودن روند دادرسی در سایر پرونده‌های قضایی مرسوم است و بسیاری از پرونده‌ها با وجود غیبت متهم پرونده، دراین قوه مورد رسیدگی واقع شده و نهایتا حکم پرونده به وکیل پرونده ابلاغ می‌شود.
 درحالی‌که چند سال پیش از این، جامعه ایران در تب و تاب مدارک تقلبی و جعلی دکترای مسئولین سیاسی و حاکمان خود به‌سر می‌برد، احمد توکلی رییس وقت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در حاشیه یکی از جلسات علنی مجلس گفت: آقای پورمحمدی گل سفید اصلا دکترا ندارد و به دروغ خود را دکتر معرفی می‌کند.
پورمحمد آبان سال ۱۳۹۰ بازداشت و پس از گذراندن دوره بازداشت با وثیقه سنگین آزاد شد و بی‌سروصدا بانک مرکزی را ترک کرد، اما آزادی وی و حضورش درجلسه کارگروه توسعه صنعت پتروشیمی به ریاست «محمدرضا رحیمی» جنجال آفرید؛ مسوولان دولتی او را مبرا از اتهام‌های وارده دانستند و محمود احمدی‌نژاد به عنوان بالاترین مقام دولتی، به طورصریح از بازداشت پورمحمدی انتقاد کرد و در همایش «تبیین طرح تحول نظام بانکی» گفت: چرا انتقام از ملت می‌گیرید؟ آنها که رشوه داده و تخلف کرده‌اند و پشتیبانی نفوذی داشتند را دستگیر و محاکمه کنید، چرا قائم مقام بانک مرکزی را دستگیر کردید؟
 دفاع رییس دولت وقت هم نتوانست موجب ابقای پورمحمدی در جایگاه قائم‌مقامی بانک مرکزی شود و او در نهایت مجبور به ترک ساختمان میرداماد شد تا در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری اقامت گزیند.
 آخرین روزهای فعالیت‌ محمود احمدی نژاد، دولت دهم تصمیم گرفت برای دل‌جویی از این متهم پرونده فساد بزرگ بانکی این‌گونه از وی تقدیر کند:
 هیات وزیران درجلسه مورخ ۱۳۹۲/۴/۳۰ بنا به پیشنهاد وزرای عضو کمیسیون بررسی اعطای نشان‌های دولتی و به استناد ماده ۷ قانون تعیین حدود وظایف و اختیارات و مسئولیت‌های ریاست جمهوری – مصوب ۱۳۶۵ – تصویب کرد: نشان دولتی درجه دو خدمت به آقای محمدعباسی، درجه دو لیاقت و مدیریت به آقایان محمدجواد محمدی زاده و سیدحمید پورمحمد گل سفیدی و درجه دو دانش به آقای فریدون عباسی اعطا می‌شود.
 محمدرضا رحیمی – معاون اول رییس جمهور

سیدحمید پورمحمد گل سفید اکنون معاون برنامه‌ریزی فعلی آقای نوبخت است و در نهاد ریاست جمهوری هم صاحب نفوذ زیادی شده است، وی در تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی کشور یکی از نیروهای صاحب رای به شمار می‌رود.

بازجوی پرونده اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی کیست؟
علی عباس شکربیگی نام واقعی بازجوی پرونده اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی ست که در وزارت اطلاعات حیدرمصلحی، کارشناس ساده معاونت پولی و ارزی وزارت اطلاعات بوده است.
وی در وزارت اطلاعات با نام مستعار «شاکری» مشهور بوده و نزدیکی بیش از حد وی به حیدرمصلحی باعث شد وی به عنوان بازجوی پرونده این اختلاس بزرگ منصوب شود. «شکربیگی» اصالتا اهل ایلام بوده و هم اکنون رابطه نزدیکی با «حمید پورمحمد گل سفید» متهم ردیف دوم پرونده ای که خود مسئولیت آن را برعهده داشته، دارد.
 شکربیگی ازکارکنان وزارت اطلاعات و نزدیک به اسفندیار رحیم مشایی ست که با جریان موسوم به انحرافی ارتباطی تنگاتنگ دارد، به طوری‌که پس ازانتخاب وی به سمت مدیرکل حراست بانک سپه، نه تنها روند تعقیب قضایی«حمید پورمحمدگل سفید» به عنوان متهم ردیف دوم این پرونده ملی متوقف شده است، بلکه بانک سپه بیش از پیش تحت نفوذ باند «اسفندیار رحیم مشایی» و «باند امنیتی ارومیه» درآمده است. وی درفعالیت‌های مدیرعامل کنونی بانک سپه اخلال جدی ایجاد کرده است.
گفتنی ست شکربیگی(شاکری) با توصیه حمید پورمحمد گل سفید(متهم پرونده ای که خود بازجوی آن بوده است) به مدیرکلی حراست بانک سپه انتخاب می‌شود و به نظر می‌رسد این انتصاب برای جلوگیری از پیگیری ازاین پرونده بزرگ ملی و«مصونیت قضایی- امنیتی سیدحمید پورمحمد گل سفید» انجام شده است؛ به طوری‌که این روند باعث رعب مجموعه مدیریتی بانک سپه از نفوذ نیروهای امنیتی دربانک سپه شده است.
 بنا به گفته برخی منابع آگاه درون بانک سپه، این مدیر حراست که پیش از این سوابق حراستی نداشته، با ایجاد فضای امنیتی برای روسای ادارات و شعب بانک کلاس‌های «ضد تروریسم و امنیتی» برگزار کرده و با ایجاد فضای امنیتی و تحکم به مدیران رده بالاتر ازخود مانند اعضای هیات مدیره بانک و روسای ادارات، آنان را وادار به شرکت دراین کلاس‌ها می‌کند.
وی به دلیل داشتن «دست پر» نزد «حمید پورمحمد گل سفید» از قدرت عمل خاصی دراین بانک و سازمان مدیریتی بانک سپه برخوردار است.
 شایان ذکراست این اولین مورد گزارش شده از باج‌گیری افراد امنیتی به این شکل آشکار است که نشان دهنده درهم ریختگی فضای درونی وزارت اطلاعات و امنیت اقتصادی متزلزل داخل ایران می‌باشد و می‌تواند زنگ و هشدارها برای تکرار دوران وزارت قربان‌علی دری نجف آبادی دراین وزارت‌خانه و باج‌گیری‌های مشهور دهه هفتاد را به صدا درآورد.
امید است که دولت «تدبیر و امید» همان‌طورکه درنامش پیداست، روند مبارزه با رانت خواری و مفاسد شوم اقتصادی را متوقف نکرده و از مفسدان اقتصادی به عنوان مدیران دولتی استفاده نکند تا زمینه تضییع بیش از پیش، حقوق مردم فراهم نشود.
 ما براساس وظایف یک رسانه آگاه و مستقل، در آینده نیز وظایف اطلاع رسانی خود را درخصوص مفاسد اقتصادی انجام خواهد داد و چشم بینای جامعه و مردم برعملکرد مدیران درنظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
Previous
Next Post »