سفر نایب‌رئیس پارلمان آلمان به ایران توأم با انتقادهای نمایندگان مجلس

زحل نیوز- کلاودیا روت نایب‌رئیس پارلمان آلمان در سفر به ایران با رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد. ملاقات او با نمایندگان جامعه مدنی ایران با محدودیت​هایی روبرو شد. روت به آذربایجان سفر کرد و با وضعیت دریاچه ارومیه آشنا شد.


زحل نیوز به نقل از دویچه وله فارسی- سفر ۵ روزه خانم کلاودیا روت در راس هیات پارلمانی روز چهارشنبه (۲۱ ژانویه / اول بهمن) به ایران آغاز شد و تا روز دوشنبه (۲۶ ژانویه / ۶ بهمن) ادامه یافت. وی روز یکشنبه (۲۵ ژانویه / ۵ بهمن) با حضور در مجلس شورای اسلامی با علی لاریجانی رئیس‌ آن دیدار کرد. طرفین درباره همکاری​های پارلمانی و فعالیت​های مشترک در بخش زیست محیطی میان دو کشور مذاکره کردند.
وضعیت حقوق بشر و حقوق شهروندی از دیگر موضوعاتی بود که در جریان سفر این مقام آلمانی به ایران مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت. پیش‌تر کریستوف اشترسر مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با بخش فارسی دویچه‌وله گفته بود که با وجود وعده‌هایی که حسن روحانی برای بهبود وضعیت حقوق بشر و شهروندی داده، در این حوزه عملا تغییری حاصل نشده است.
خبرگزاری فارس در گزارشی که از ملاقات کلاودیا روت با محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان (۲۵ ژانویه / ۵ بهمن) منتشر کرد، به نقل از روت نوشت: «ما در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) شاهد حرکت‌هایی در جامعه مدنی ایران بودیم و نمودهای آن را در جامعه شما دیدیم که دانشجویان و جوانان آزادی می‌خواستند.»
فارس به نقل از روت افزود: «پیامدهای انتخابات ۸۸ در جامعه ایران هنوز ادامه دارد و ما در ماه‌های اخیر حرف‌هایی را درباره رفع حصر شنیده‌ایم و به عقیده من حصر خانگی باید برداشته شود و اگر این اتفاق بیفتد فکر می‌کنم مردم رضایت بیشتری خواهند داشت و من امیدوار بودم که این حصر برداشته شود.»

اعتراض برخی نمایندگان
دیدار نایب‌رئیس مجلس آلمان با محمدرضا عارف اعتراض برخی از نمایندگان مجلس​ایران را برانگیخت. منصور حقیقت‌پور نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس​ روز یکشنبه (۲۵ ژانویه / ۵ بهمن) به خبرگزاری فارس گفت: «اظهارات مداخله‌جویانه نایب‌رئیس مجلس آلمان در امور داخلی ایران محکوم است و مقامات وزارت خارجه مجلس و سایر دستگاه‌های مسئول بار دیگر در انجام وظایف خود کوتاهی کردند.» این نماینده مجلس خواستار لغو تمامی ملاقات​های خانم روت شده بود.
محمدحسن آصفری، دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم (۲۵ ژانویه / ۵ بهمن) به خبرگزاری فارس گفت:‌«این‌گونه رفتارهای مداخله‌جویانه نایب رئیس مجلس آلمان رفتاری سخیف است چرا که در راستای دخالت در امور داخلی ایران مطرح شده است.»
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: «نایب‌رئیس مجلس آلمان به دنبال این بود تا با تعدادی از عناصر فتنه ملاقات‌هایی داشته باشد که از جمله آن دیدار با فتنه‌گران در رستوران هنرمندان بود، البته از انجام این ملاقات‌ها جلوگیری به عمل آمد و با آن‌ها مخالفت شد.»

محدویت در دیدار با نمایندگان جامعه مدنی
در برنامه سفر ۵ روزه کلاودیا روت قرار بود وی با نمایندگان اقلیت‌های دینی و مذهبی، نمایندگان جامعه یهودیان در تهران و نیز هنرمندان و فعالان جامعه مدنی ایران دیدار و گفت‌وگو کند. اما این دیدار با برخی محدودیت​ها روبرو شد.
سحام نیوز، وب سایت نزدیک به مهدی کروبی در گزارشی که روز دوشنبه (۲۶ ژانویه / ۶ بهمن) منتشر کرد، خبر داد: «عصر روز یکشنبه نرگس محمدی که قرار بود همراه محمد نوری‌زاد و علی سیف‌زاده با خانم کلاودیا روت، نایب رئیس پارلمان آلمان در هتل اسپیناس تهران ملاقات داشته باشد، در مقابل ورودی این هتل در بلوار کشاورز بازداشت و به دفتر پی‌گیری وزارت اطلاعات برده شد.
به گزارش سایت تلاش٬ خانم محمدی پاسی از نیمه شب (بوقت تهران) پس از پرس و جو و تهدید به دستگیری و اجرای حکم یکساله اش آزاد شد. محمد نوری‌زاد و علی سیف زاده توانستند با قانون​گزار آلمانی در لابی هتل که شماری از مامورین امنیتی در آن حضور داشتند، گفت‌وگوی کوتاهی داشته باشند.»

کمک آلمان برای نجات دریاچه ارومیه
کلاودیا روت در ادامه سفرش (۲۳ ژانویه / ۳ بهمن) از دریاچه ارومیه هم بازدید کرد. خبرگزاری مهر از قول این مقام آلمانی می​نویسد: «وقتی وضعیت دریاچه ارومیه را دیدم خیلی ناراحت شدم.» روت گفت: «در کشور آلمان گروهی را به نام دوستداران دریاچه ارومیه تشکیل داده​ایم که من نیز عضو آن گروه هستم و بسیاری از فعالان محیط زیست علاقه​مند و مشتاق احیای این دریاچه نمکی بزرگ هستند.»

نایب‌رئیس مجلس آلمان پیش‌تر نیز در گفت‌وگو با بخش فارسی دویچه‌وله خواستار اقدامات فوری و جدی ایران به منظور نجات دریاچه ارومیه شده بود. وی در دیدار از دریاچه ارومیه اظهار امیدواری کرد که این دریاچه هرچه سریع‌تر احیا شود و به وضعیت قبلی خود بازگردد. دریاچه ارومیه که بزرگ‌ترین دریاچه آب شور دنیاست، در شمال غربی ایران قرار دارد. این دریاچه در آستانه خشک شدن است و متخصصانی از آلمان و ایران مدتی است به طور مشترک در پی یافتن راهکارهای نجات این دریاچه هستند.
Previous
Next Post »