وظیفه دولت ها در ایجاد اشتغال و کسب و کار

وظیفه دولت ها در ایجاد اشتغال و کسب و کار


- "هو الذی جعل لکم الارض ذلول فامشوا فی مناکب‌ها و کلوا من رزقه و الایه النشور" (ملک، 15) و "سخر لکم ما فی السموات و ما فی الارض جمیعا" (جاثیه، 13) آفریدگار هستی می فرماید زمینه ها و ابزار لازم برای اشتغال و کسب روزی را خلق نموده و به بشریت هدیه کرده؛ زمین و ذخایر آنرا در اختیار ساکنین آن قرار داده تا مردم هر مملکتی بصورت مشاع از آن بهره مند باشند نه آنکه در انحصار عده ای خاص باشد!
- "لیس للانسان الا ما سعی" (نجم، 39) این آیه در بعد زندگی اجتماعی می گوید شرط لازم برای رسیدن به زندگی بهتر، کار و تلاش است؛ لذا قوانین مدنی و سیاستگذاری های کلان باید طوری تنظیم شود که حامی بی‌چون و چرای سعی و کوشش مردم برای توسعه و رفاه باشند و بهترین فضا را برای به بار نشستن کوشش ها فراهم کنند.
همگان شاهدند که به خاطر مدیریت غلط و سیاست های خصمانه ولی‌فقیه، واردات، صادرات، رونق اقتصادی، مشاغل و ...، آسیب های سنگین دیده و ملت باید چند برابر توان خود فعالیت کنند؛ جسم و اعصابشان نابود گردد، لذتی از زندگی نبرند، عایداتی هم جز ورشکستگی، بی کاری، کسادی، چک های برگشتی و فقر، نداشته باشند!
به قول قدیمی ها، مردم مجبورند نان بازوی خود را بخورند؛ روحانیون حکومتی و وابستگان به ولی‌فقیه نمی‌توانند درک کنند دنبال یک لقمه نان از صبح تا شب دویدن یعنی چه! آنها بر سفره ثروت بی انتهای این مملکت نشسته اند و رایگان زندگی می‌کنند؛ از زمین و آسمان این مرز و بوم برایشان روزی فراوان می بارد! آنها قادر نیستند سخنان وحی را به شکلی که برای رسیدن به زندگی بهتر به کار آید معنا و تفسیر کنند و البته نیازی هم ندارند!
- "ملعون من القی کله علی الناس" (اصول‌کافی، ج 4، ص 12) هر کس بار زندگی [و وزر و وبال] خود را بر دوش دیگران اندازد و از [اشتغال و] کسب درآمد حلال طفره رود ملعون است!

به همه شما هموطنان عزیزم اعلام می کنم که در بارگاه عدالت الهی، اینگونه لعن ها و نفرین ها همگی نثار کسانی می‌شود که منشاء فقر و بیکاری و ورشکستگی ساکنین این سرزمین پر نعمت هستند؛ غرض بنده از بیان روایت فوق مطرح کردن این سوال است که در مملکت ثروتمندی که به خاطر سوء مدیریت گردانندگان آن در ابعاد اجتماعی و اقتصادی و سیاسی بسیاری از مردم و به ویژه جوانان موفق به یافتن کار نمی شوند و ناچارا سربار دیگران هستند تکلیف چیست؟
Previous
Next Post »