یک نماینده مجلس: خرید و فروش رای در کشورعادی شده است

زحل نیوز- انتخابات به عنوان تجلی دموکراسی، یکی از تجربیات مفید بشر برای تعیین تکلیف قدرت و حل منازعات سیاسی است‌ که از این طریق مردم می‌توانند سرنوشت خود را به دست خود تعیین کنند، این امر در جوامع غرب تقریبا پذیرفته شده است، اما گاه افرادی پیدا می‌شوند که برای دستیابی به برخی اهداف، خود یا کسان دیگری را برای نزدیک شدن به قدرت در انتخابات‌های مختلف کاندیدا می‌کنند.


به گزارش زحل نیوز به نقل از سحام، وب‌سایت تابناک نوشته که قصد‌ این افراد، نزدیک شدن برای قدرت و نفوذ ‌بیشتر برای منافع شخصی و منافع افرادی است که برای آن‌ها کار می‌کنند و البته ‌برای این کار نیز‌ هر اقدامی انجام خواهند داد؛ از جمله خرید و فروش رأی یا‌ تطمیع رأی دهندگان برای رأی دادن به شخص خاص.
بنابراین گزارش، در روزهای گذشته این واقعیت درایران نیز گویا عینیت یافته است، به گونه‌ای که نخستین بار این خبر از سوی وزیر کشور اعلام شد و وی از ورود برخی پول‌های آلوده برای انتخابات ‌خبر داد. پس از آن نیز مسئولان‌، مصاحبه‌های مختلفی در این باره داشتند و هر یک از بخشی از این واقعیات‌ ‌پرده برداشتند.
اما مصطفی افضلی فرد، عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، این بار به گونه‌ای دیگر این موضوع را بیان می‌کند. وی اعتقاد دارد که خرید و فروش رأی نمونه‌های عینی دارد‌ و حتی در برخی ‌مناطق کشور این کار، ‌امری عادی به حساب می‌آید، به گونه‌ای که حتی مسئولان رغبتی برای مقابله با آن ندارند.
افضلی فرد با بیان دوباره این‌که خرید و فروش رأی نومنه عینی دارد و درگذشته از این اتفاقات زیاد بوده، ‌اظهار داشت: درانتخابات، آن‌چه ‌باید برای مسئولان امر مهم‌ باشد، اجرای قاطعانه و بدون اغماض و بدون تبعیض در همه مراحل باشد.
وی با اشاره به ضعف مسئولان اجرایی دراین‌گونه مواقع گفت: متأسفانه ضعف‌ مسئولان اجرایی در برخورد با تخلفات انتخاباتی، زمینه را برای تضییع حقوق مردم و کسانی که پای‌بند قانون هستند، فراهم کرده است. یکی از این تخلفات، خرید و فروش آرا یا ‌تطمیع رأی دهندگان است که به عناوین گوناگون انجام می‌شود.
این عضو کمیسیون اصل نود مجلس گفت: اگر ما در بحث خرید و فروش آرا ـ که از جمله فرایند‌های زشت انتخابات است ـ قاطعانه مقابله نکنیم و مسئولان از خود ضعف نشان دهند و به خاطر این‌که در بخشی از حوزه‌ها فراگیر شده است عمل نکنند، باعث خواهد شد، به امری فراگیر ‌تبدیل شود. هم‌چنین قانون شکنان ‌تشویق خواهند شد تا بار دیگر این کار را ‌انجام دهند.
وی با اشاره به بحث پول‌های آلوده نیز عنوان داشت: برخی‌ها از این منابع ‌می‌خواهند با تبانی‌ به جایی برسد. این فرقی ندارد که شورای شهر، مجلس شورای اسلامی و یا حتی ریاست جمهوری باشد. در هر صورت این کار محکوم است و کسانی هم که از این راه به پستی رسیده‌اند، باید در خدمت دلالانی باشند که از آن‌ها پول گرفته‌اند و دیگر به فکر خدمت به مردم نخواهند بود.
وی در پاسخ به این‌که آیا تاکنون نمونه عینی آن را دیده‌اید، و اگر دیده‌اید چه مواردی بوده است، گفت: ما نمونه‌های زیادی از این موارد را دیده‌ و گزارش آن را داده‌ایم. البته این‌جا تنها بحث نماینده‌ها نیست و باید بگوییم کسانی که خرید و فروش رأی کرده‌اند، تا آن‌جا که من می‌دانم، به دلیل این‌که دستگیر شده‌اند، نتوانستند به مجلس راه بیابند، ولی اتفاقات از این دست اتفاق افتاده است.
افضلی‌فرد در ادامه افزود: اما متأسفانه در جاهایی این اتفاق روی می‌داد و وقتی ما به مسئولان این را اطلاع می‌دادیم، گاه از موضوع ضعف با آن برخورد می‌شد. ادعای ‌مسئولان این است که این بحث فراگیر شده ‌و دیگر نمی‌شود با آن مقابله کرد و در واقع، این عمل را یک اتفاق معمولی که همواره در همه انتخابات روی می‌دهد، ‌امری عادی می‌دانند.

وی گفت: حتی اگر یک تخلف ‌فراگیر‌ هم باشد، باید جلوی آن را گرفت. افراد زیادی هستند که این کار را می‌کنند. درگذشته هم موارد زیادی از آن را داشته‌ایم و این تا زمان‌ که مسئولان قاطعانه و بدون اغماض با متخلفان ولو اینکه به کانون‌های قدرت نیز وصل باشند، برخورد می‌کنند.
Previous
Next Post »