زحل نیوز، کیوان کاظمینی بروجردی- خمیر مرغ ماده اصلی و پایه
بسیاری از فرآورده های گوشتی کشور که از حدود 15سال پیش به صورت جدی وارد صنعت فرآوردهای
گوشتی کشور شده است و رفته رفته جایگزین گوشت قرمز شد.اما واقعا خمیر مرغ چیست و چگونه
تهیه می شود؟
ممنوعیت استفاده از این ماده در فرآورده های گوشتی باعث شد
تا به بررسی چگونگی تولید ماده اولیه سوسیس و کالباس بپردازیم.
به گزارش زحل نیوز به نقل از پارسینه، در حقیفت خمیر مرغ همان
گوشت مرغ است که با روش میکانیکی و به وسیله
دستگاه بادر بصورت مایع استحصال می شود. اما واقعا خمیر مرغی که امروزه توسط صنایع
فرآوردهای گوشتی کشور، مراکز قطعه بندی مرغ، کشتارگاه ها و یا درمراکز غیرمجاز تهیه
و مورد استفاده قرار میگیرد از مرغ کامل تهیه می شود؟
حقیقتا باید گفت خیر زیرا خمیر مرغی که در کشور تهیه می شود
مایعی است حاصل از اسکلت باقیمانده از مرغ هائی که ران وسینه آنها جدا شده است و یا
از رستوران ها و مرغ فروشی های سطح شهر جمع آوری می شود که دیگر نباید به آن خمیرمرغ
بگوئیم و بهتر است خمیر اسکلت یا ضایعات نامیده شود.
آن بخشی هم که از مرغ کامل استحصال می شود متاسفانه از مرغ
های تخمگذاری (در صنعت به آنها مرغ هلندی یا مادر می گویند) تهیه می شود و به دلیل
چثه ریزی و آلودگی که دارند کشتارگاها قادر به خروج کامل امعاء و احشای این مرغ ها
نیستند که متاسفانه خمیر حاصل از این مرغ ها سرشار از باقیمانده امعاء و احشاء حفره
بطنی و صدری است.
به همین دلیل است که دکتر رسول دیناروند رییس سازمان غذا و
دارو با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت تامین سلامت فرآوردههای پروتئینی بویژه
سوسیس و کالباس، گفت: در سوسیس و کالباس قدم اول حذف خمیر مرغ در تهیه این محصولات
است. بخشنامه مربوطه ابلاغ شده و در شش ماه دوم امسال عملیاتی میشود.